RKMVU-Online Admission Portal

1) Question: Who is eligible for admission?
Answer: Those who have selected after interview/viva-voce are eligible for taking admission.

2) Question: What are the things required for taking admission?
Answer: The following things will be needed to proceed for admission:
a) Application ID
b) Date of Birth
c) Debit/Credit Card/Net Banking

3) Question: Why should online admission?
Answer: The Online admission is preferable because ofthe following reasons:
a) The process is instant and relible.
b) Confirmation of successful submission by email and SMS instantly.
c) There is no need to get the Demand Draft /Cheque/Cash from the bank. Go cashless.
d) In case of rejection of semester registration form due to ineligibility or any other reason, refund of fee is made electronically into the credit/debit card/net banking account from which the payment was made.

4) Question: If the power/internet connection fails while filling the form online, what should I do?
Answer: Since the data is saved at the end of the stage after validation and payment, your data is automatically saved on the respective process and stage. If you are within a particular stage and the system is interrupted due to power failure or loss of connectivity, then your current stage data will not be saved. Please log in again using your Student ID as login ID and Date of Birth as password and complete the form submission process from the stage where the system got interrupted. Please note that if you are in the payment stage do not press back or refresh the page while the system response and asked you for next.

5) Question: What is the detailed process for submission of online semester registration form?
Answer: The process of submission of semester registration form involves the following stages:
a) Open the URL (http://admission.rkmvuranchi.ac.in/)
b) Enter your Student ID and Date of Birth as your login credentials at appropriate boxes and click on Login button
c) Verify your personal details and make sure that the details displayed on the screen is yours.
d) Click on Agree & Proceed to Pay button
e)Make payment by using Credit/Debit Card/Net Banking
f) Payment confirmation message is sent to you through email and SMS
g) After making a payment the payment gateway will redirect you to our server and you will get the option to download/print the registration form and receipt as well.

6) Question: How should I pay the admission fee?
Answer: You can pay through credit/debit card/net banking.

7) Question: What kinds of Credit/Debit cards are accepted for payment of fees? Is there Internet banking facility is also available?
Answer: All Indian Banks Debit/Credit cards are accepted for making the payment of semester registration fee. Yes, the payment of fee can also be paid through the Net Banking.

8) Question: Payment has been deducted from Credit Card/Debit Card/Net Banking account but I have not received any confirmation. What should I do?
Answer: The payment has been deducted but you did not get acknowledgement for the same, please email us the transaction details including your name, ID No., course code, mobile number, amount paid etc. to the [email protected]. Please do not pay further.

9) Question: After Payment of the admission fees, what information shall I receive through email/SMS?
Answer: You will get the confirmation email and SMS after successful payment and you are also able to download the registration form and payment receipt by re login.

10) Question: Where do I have to contact after successful completion of admission process?
Answer: Once the admission process is successfully completed; you will receive an email confirmation to that effect. After that take printout of all things and contact to the office.

11) Question: What is the time frame for getting confirmation of successful submission of admission process?
Answer: You will get the instant confirmation on successful completion of the admission process. The office shall communicate with you if they find any discrepancy in your admission/registration process.

 

Admission Desk

The RKMVU-Online Admission Portal is only for those students, who has been selected for admission in 2 years M.A. in Rural Development and Management (RDM) as per interview held on 26st July 2017 at IRTDM Faculty Centre, Morabadi, Ranchi, Jharkhand.
Using the online payment facility on this website indicates that you accept our terms and conditions.

Contact us

For any technical, non-technical, general and payment related problem:

Call us : 0651-2552260 (9 to 4 pm, mon-sat)

email us : [email protected]